БДП

Средно училище „Васил Левски“
гр. Роман реализира дейности по изграждане на площадка по БДП благодарение на ученически проект „Заедно за пътна безопасност“
финансиран от  Младежки център – Враца в изпълнение на проект BGLD – 1.003 – 0004 „Младежки център Враца – фактор за развитие на Северозапада“ по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. Стойността на проекта е 996.87 лв. като следва:

  • Светофар – модел СД – 01 – необходим за площадка БДП
  • Пътни знаци – комплект 10 бр. – необходим за площадка БДП
  • Светлоотразителна жилетка/елек – за организиране на състезание и беседи
  • Боя Lackprom за пътна маркировка 26 кг, бяла – необходима за площадка БДП
  • Боя Lackprom за пътна маркировка 26 кг, жълта, AK-11 – необходима за площадка БДП

За разчертаването на площадката по БПД са осигурени допълнителни средства от бюджета на училището и дарение.

  • А ето го и резултатът, още тази учебна година!  –
    Първо място на областно състезание по велосипедизъм! Вижте!

На 25.08.2021 г. бе разчертана площадка по БДП в съответствие със съвременните изисквания за провеждане на обучението по БДП по проект разработен от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Благодарим на фирма „Дейли Консулт БГ“ ЕООД – гр. Варна за съдействието и добре свършената работа, на г-н Тихомир Г. Тодоров – старши учител и председател на училищната комисия по БДП и учениците включили се в дейността, и не на последно място на г-жа Гена Кадийска – управител на фирма „Интер Строй Груп“  ЕООД – гр. Мездра за дарените средства.

Предстои официално откриване на площадката по време на Седмицата за превенция на детската пътна безопасност през месец септември и провеждане на състезание по БДП с ученици от Средно училище „Васил Левски“ гр. Роман на което те да покажат своите знания и умения.

21.09.2021 Откриване на площадката по БДП и състезание с велосипеди – виж повече във facebook и тук…